Sturgis, Yellowstone & Rocky Mountains

15 dagars motorcykelresa till Sturgis, Yellowstone & Rocky Mountains med dansk guide

Stora naturupplevelser, historiska sevärdheter och USA’s mest prestigefulla mc-träff! Detta är nyckelorden för denna ca. 3.800 kilometer långa MC-resa. Vi tar dig med på USA’s vackraste vägar och vi kommer även ut på småvägar som vi har skräddasytt och handplockat. På denna MC-resa får du helt fantastiska och unika MC upplevelser!

Under MC-resans 15 dagar tar vi dig genom Wyoming och intilliggande staters största ikoner -allt från natursköna Yellowstone National Park och det imponerande Rocky Mountains, till historiska höjdpunkter som Little Big Horn och Mount Rushmore.

Med denna MC-resa kommer du till att uppleva mera än vacker natur!
Vi besöker nämligen också Sturgis Bike Week, som är USA’s äldsta MC-event som också har fått namnet, The Grand Daddy of Motorcycle Event.
Den gången hela motorcykelträffet började, fokuserade man på rally och stunts, men idag har Sturgis utvecklat sig till mycket mera och är nu det mest spännande MC-träff i världen. Spänn på dig hjälmen och gör dig klar till din livs bästa dröm MC-äventyr!

Från 42.990 DKK
Pris är per chaufför i dubbelrum, inkl. motorcykelhyra, flyg, alla hotell, utflykter enligt programmet och dansk guide

FDM TRAVEL OCH MC-USA

 • FDM travel har tagit över på MC-USA och kan vi kan nu erbjuda unika motorcykelresor med dansk reseledare.

 

 • Sedan 2010 har MC-USA skräddarsytt motorcykelresor till danskar och svenskar - och detta vill vi fortsätta med.

Har du frågor till turen, sitter vi klara till att hjälpa dig:

kontakTA OSS

Dagsprogram

Runt i Denver

Dagen står på sightseeing i Colorados huvudstad, Denver. Här skall vi skall uppleva storstadens flest största sevärdheter som charmerande Denver har, ex. Denver Mint. Här produceras en stor del av USA’s mynt. Vi är det mesta av dagen i den historiska delen, som vackert ligger vid floden Rocky Mountains.

På kvällen är det möjligt att besöka en av Denvers många mikro-bryggerier och barer som är här och här är flera ställen att välja mellan, för vi är i USA’s 10 största öl stad. I Denver ligger också världens största bryggeri, Coors Beer, som brygger nästan 6 millioner liter öl/dygn - skål! Men kom ihåg att det är imorgon tidigt vår hojdag börjar, för det är nu vi skall hämta våra Harley-Davidson.

Rocky Mountains National Park (400 km)

Så är det avgång och idag hämtar vi äntligen våra Harleys och styr mot staden Boulder. På turen passerar vi The Flatirons, som är 5 markanta berg vid sidan av varandra - ett imponerande syn!

MC-turen genom bergen bjuder på otaliga härliga kurvor för vi ankommer till dagens höjdpunkt, nämligen Rocky Mountain National Park. Vi kommer till att njuta utsikten till imponerade bergstoppar, Two Sisters och beskådar, The Beaver Meadow Row, som är USA’s högsta asfalterade väg. Några vägsträckor ligger över 4.000 meters höjd.

Vi rekommenderar att man får sin lunch på Sloppys Grill i Grand Lake. Här får man en fantastisk utsikt till det fantastiska Mount Craig.
Vi får vår natt vid, Steam Boat Springs, som ligger i 2.000 meters höjd.

Vacker natur till Rock Springs (Wyoming) (406 km)

Ready for take-off? Våran Harley-Davidson kortege lämnar Steam Boat Springs, och vi tar oss nu in i staten Utah och här fortsätter vi till Flaming Gorge. Flaming Gorge är en av Utah’s mest populära destinationer, när det gäller segling, vattensport och fiske. Gläd er till en vacker MC-tur på några av USA’s bästa hojvägar i ett fantastisk landskap. Viste du, att turen här är kårat med högsta betyg på US Motorcycle Roads?

Sist på dagen lämnar vi Utah och får en natt i Rock Springs i Wyoming.

Jackson Hole (427 km)

Idag styr vi igen hojarna mot Rocky Mountains. Målet är Jackson Town, som är en äkta ”wild west” stad, som har mycket atmosfär och själ. Jackson Town, ligger i dalen av, Jackosn Hole, som är en gammal handelsstation och det är här man handlade med päls i historisk tid. Staden har bevarat en helt naturlig western stämning med planktrottoarer, saloons, gamla och historiska byggningar. Akta dig, så du inte hamnar mitt i en skjutduell på huvudgatan eller får hoppa till sidan for en diligens!

Ett ställe som vi rekommenderar att man får sig en drinks på är. A Million Dollar Bar. En bar som har varit med i många westernfilmer genom tiderna. Ni kan även besöka stadens torg, som har vackra portar av älghorn.

Yellowstone National Park (469 km)

Ännu en storartad dag väntar på oss och våra Harleys! Vi kör genom Grand Teton National Park och vidare till den imponerande Yellowstone National Park. Vi stannar flera ställen under vägen och njuter flera underbara ställen vi kör förbi. 

Yellowstone är USA’s första officiella nationalpark, som är 9.000 km2 stor och har över 400 vattenfall. Parken är även känd för sina varma källor, kokande slamsjöar, över 3000 gejser, och det är här den mest kända gejser är, Old Faithful. I genomsnitt är den aktiv i varje 91 minut och här skjuts mellan 14.000 och 32.000 liter kokande upp i höjderna 30-55 meter. Ett imponerande och overkligt ställe med termisk aktivitet i underjorden, och du hittar även ett mångartat djurliv här i området, bl.a. bisonoxar, vargar, prärievargar, älg, björnar, kronhjort och olika antiloparter. Här väntar det oss en spännande dag i en fantastisk natur!

Beartooth Highway og Cody (423 km)

Ännu en dag väntar med massor av kurviga vägar och till en fantastisk utsikt på våra Harleys. Vi kör på små vägar och skall bl.a. utforska Beartooth Highway. På turen upplever vi vackra utsikter, bergstoppar, vattenfall, skogar och ett spännande djurliv.

Vi kan se fram till en ca. 320 kilometer MC-sträcka, där vi flera gånger kryssar mellan staterna Wyoming och Montana. Dagen slutar i präriestaden Cody, Buffalo Bills hemstad, och här får vi tid till att besöka det historiska museum Buffalo Bill.

Kvällsmaten kan du ex. njuta på restauranten, Irma, som är namngiven efter Bill’s dotter.

 

Big Horn National Forest - bergsklättring på hoj (404 km)

Vi kör genom Big Horn National Forest och passerar bl.a. Big Horn Lake. Här får vi en vacker dag med möjlighet för att se berggetter, som också har gett området namnet. Har vi tur, ser vi också vilda hästar, älgar och kanske till och med en björn. Inga andra ställen i Wyoming har så många olika landskap som här, och vi kommer till att se stora gräsarealer, klara sjöar, djupa dalar och höga bergsklippor.

Vi lämnar Big Horn genom bergpasset på toppen av Cloud Peak. En topp som är uppe i 4.000 meters höjd och ger oss en fantastisk utsikt!

I natt sover vi i Gillette, Wyoming.

Spearfish Canyon och Sturgis (South Dakota) (317 km)

Dagens mål är, Sturgis, i Rapid City och här väntar, The Sturgis Motorcycle Rally, på oss! Härtill har vi valt en härlig MC-sträcka och vi stannar bl.a. vid Aladdin General Store, som är känd för att sälja allt mellan himmel och jord. Det kanske är här du vill köpa ett amerikansk uppstoppat älghuvud med hem.

Efter lunch går turen genom det vackra, Spearfish Canyon. Här ser vi ett rikt växtliv som ger fantastiska livsvillkor för det rika djurlivet. Har du tur kan du se berggetter, hjortar och igelkottar. Vi stannar i orten, Hulett, där vi kan uppleva en äkta saloon från den gammal tid.

Hinner vi med, kommer vi även att köra genom huvudgatan till Sturgis, till det imponerande MC-mecka. Här går det verkligen upp för oss att vi har ankommit till Sturgis Motorcycle Rally!

 

 

Sturgis, Mt. Rushmore och Crazy Horse

Ni kan välja att få dagen för er själva eller ta med ut på några av dem legendariska turer, som träffet är känd för. Till er som har lust, kommer vi till att köra turen till vackra, Black Hills Mountains. Vi passerar bl.a. Rushmore, där dom 4 presidenter George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Rossevelt och Abraham Lincoln är uthuggna på bergssidan. Det imponerande konstverk, är skapat av Gutzon Borglum. Visste du att, Gutzon’s pappa faktisk var dansk?

Vi fortsätter på våra Harleys till Crazy Horse Memorial, som redan började i 1948, men som ännu inte är avslutat. Monumentet är världens största som är uthugget i et berg och är skapat till ära för hövdingen Crazy Horse, som övervann general Custer och hans armé i det välkända slaget vid Little Big Horn.

Resten av dagen är fri till egna upplevelser och här är många ställen att välja mellan. Är ni intresserade av historia, kan vi rekommendera, Custers Last Stand, där generalen Custer och hans män kämpade mot över 10.000 Sioux indianer.

 

Sturgis - bisonoxar i tusenvis

Idag är det möjlighet för att ta med på en tur till Custer State Park. Här är världens största bestånd av dem stora imponerade bisonoxar. Vi fortsätter turen på en av USA’s eftertraktade MC-sträckningar, nämligen Needles Highway. På turen kör vi bl.a. genom Iron Creek Tunnel och Needles Eye Tunnel. En tunnel som endast är 2 meter i bredden. På turen upplever vi verkligen vilda klippformationer och ett fantastiskt landskap.

Resten av dagen kan upplevas på egen hand. Vi rekommenderar Full Throttle Saloon, som är en av dem kända biker-barer i området - kanske är du klar till en dans uppe på baren här?

Badlands National Park (Nebraska) (359 km)

Idag skall vi till Badland National Park. Nationalparkens imponerande natur innehåller skiftande skönhet med färgstarka klippformationer till ändlösa prärier.
Badlands är egentligen en gammal havsbotten, som därför förklarar parkens många fossilbäddar från historiska djur, som utdog för millioner av år sedan.
Här lever stora bisonoxar, prärievargar, antiloper, bighorn får, rävar och många flera djurarter.

Området har flera gånger varit med i Hollywood filmers kulisser, bl.a. Dansar med vargar med Kevin Costner. Kanske vill du se filmen innan mc-resan?

Vi fortsätter på småvägar och övernattar i Chadlon.

Chadron - Denver (516 km)

Vi hoppar åter upp på våra hojarna och styr nu mot Denver och efter lunch skall vi ta den sista turen för att här lämna våra Harleys tillbaka.

Avresa från Denver

Vi packar våra väskor och hemresa mot Danmark och Sverige går igång. Med oss hem har vi väskorna fulla av härliga upplevelser och minnen efter en fantastisks MC-resa.

Ankomst Danmark eller Sverige

Efter resan över Atlanten landar vi igen på dansk eller svensk jord, och vi tackar för oss i denna omgång, och vi hoppas att ni snart vill se oss igen!

Karta

Vis på kort

Bilder

Om prisen

i pris ingår

 • Flyg Danmark eller Sverige - Denver
 • Flyg Denver – Danmark eller Sverige
 • Dansk guide

 • All transport enligt programmet

 • 13 övernattningar på bra hotell med pool
 • Frukost på dem flesta hotell
 • Följe- & servicebil under MC-turen
 • Motorcykelhyra
 • Fria kilometer på motorcyklen
 • Försäkring på motorcyklen
 • Utlån av hjälm
 • Utflykt i Denver
 • Dansk beskrivning av resan
 • Skatt och avgifter 

i pris ingår inte

 • Enkelrumstillägg 8.000 DKK
 • Bensin
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd - kontakta FDM travel
 • Rådgivning och expeditionsavgift, 295 DKK pr. person
 • Entréer och utflykter som inte är nämt under rubrik ”I pris ingår”
 • All mat och dricka utöver frukosten som är inkl. på hotell
 • Övrigt som inte är under rubrik ”I pris ingår”

 

Om resan

Antal dagar
15 dagar

Antal resande
Det krävs minimum 14 motorcykelchaufförer för att turen kan gennomföras

Transport
Turen är på Harley-Davidson

Om MC-resan
MC-turen är ca. 3.800 kilometer lång, och vi kör genom det vackraste i staterna, oftast på mindre vägar, och vi möter en stor variation av fantastisk natur och djurliv.

 

 

 

extra upplevelser

Det är möjligt att köpa extra upplevelser lokalt. Bl.a. spännande motorcykelutflykter till Sturgis.

 

 

Datum och bokning

Afrejsedatoer

- (Udsolgt)
38.990 DKK
-
42.990 DKK

2025: Pris for passager er 34.990 DKK