Route 66 - Arizona

17 dagars motorcykelresa på route 66 med dansk reseledare

Här får du det bästa av det bästa på den legendariska, Route 66, även kallad, The Mother Road. Vi kryssar hela 4 stater och vi tar dig med genom prärier, välbevarade westernbyar och färgrika ökenlandskap. Hoppa upp på en Harley och gör dig klar till en fantastisk resa i den vilda västen!

På denna 17 dagars MC-resa, kan du se fram till naturupplevelser i världensklassen! Dessutom vill du uppleva nationalparker som Grand Canyon, Bryce Canyon och Zion National Park, Petrified Forest och Painted Desert. Vi har skräddasytt ca. 4.000 kilometer MC-resa på Route 66, som ger dig en unik MC upplevelse med natur och storstäder!

Från 38.990 DKK
Pris är per chaufför i dubbelrum, inkl. motorcykelhyra, flyg, alla hotell, utflykter enligt programmet och dansk reseledare

FDM TRAVEL OCH MC-USA

 • FDM travel har tagit över på MC-USA och kan vi kan nu erbjuda unika motorcykelresor med dansk reseledare.

 

 • Sedan 2010 har MC-USA skräddarsytt motorcykelresor till danskar och svenskar - och detta vill vi fortsätta med.

Har du frågor till turen, sitter vi klara till att hjälpa dig:

kontakTA OSS

Dagsprogram

Runt i Los Angeles

Vi har hyrt transport till oss idag och vi skall ut och uppleva en massa i storstaden, Los Angeles. Vi körs till bl.a. till Hollywood, -stjärnornas huvudstad och vidare förbi, Dolby Theater, här Oscar statyerna blir utdelat varje år. Vi går en tur på, Walk of Fame, med kändisstjärnorna under fötterna på trottoaren utmed, Hollywood Bouldevard.
Har du tur, kanske du blir fotograferat med Marilyn Monroe, Elvis Presley eller andre kändisar. Vi kör vidare genom, Rodeo Drive, som är världens dyraste butiksgata. Det var här Richard Gere handlade med Julia Roberts i filmen Pretty Woman.

Vi fortsätter till Santa Monica Pier, som är ett spännande ställe med roliga handelsbodar. Faktisk är det här den legendariska Route 66 slutar och vägens sista skylt är här ute. Vi njuter lunchen på fiskrestaurangen Bubba Gump, som har fått namnet efter filmen Forest Gump med Tom Hanks som huvudperson.

Dagen slutar vi på Venice Beach, som alltid bjuder härlig stämning utmed stranden. Här är också handelsbodar och spännande butiker, och man kan hitta allt möjligt här. Kanske får du lust till att ta ett dopp i Stilla Havet?

Upplevelser i Los Angeles

Dagen är avsatt till att uppleva Los Angeles på egen hand. Vi rekommenderar en tur på den världenskända nöjespark Universal Studios. Underhållning och nöjen är nyckelord i denna kända filmpark i Los Angeles. Är du fan av The Simpsons? Så besök Springfield! Eller varför inte ta hamburgare hos Krusty Burger eller besök Moe´s krog. Ni kan också välja att ta en tur tillbaka till Santa Monica för att njuta ett par timar med shopping och en lunch utmed Stilla Havet.

Harley Dag og Joshua Tree National Park (358 km)

Idag börjar vi dagen tidigt! Det är nämligen tid till, att vi äntligen skall hämta våra Harley-Davidson för att komma igång med vårt fantastiska MC-äventyr! Dagens Harley etapp går från Los Angeles genom Joshua Tree National Park. Här möts 2 olika ökenekosystem varandra, Mojave och Colorado, och tillsammans skapar dem ett fascinerande variation av växt- och djurliv. Här njuter vi det fantastiska landskapet och unika klippformationer. Området ändrar sig senare från öken till skog och allt ger oss en fantastisk upplevelse. Natten får vi utanför parken. 

Prescott og Whisky Row (407 km)

Vi fortsätter på små kurviga vägar till whiskystaden Prescott. Här utropade Abraham Lincoln staden till att bli huvudstad i 1864, då man hittade guld i området. Prescott är en av USA’s äldsta cowboystäder och här skall vi uppleva ikoniska Whisky Row, som hade över 40 salooner, som levde livet högt, tack vare alla som kom till staden för att gräva efter guld.

Vi skall självklart en tur i Whisky Row, där ni kan besöka Arizionas äldsta saloon, The Palace. Här överlevde den vackra Brunswick Bar från 1880, efter den stora branden Whisky Row Fire, den 14. Juli 1900, som annars utbrände hela blocket.

Vår natt får vi härefter i Prescott.

Sedona och Holbrook (296 km)

Nu väntar det oss en fantastisk dag i vackra Arizona. Vi kör genom det fantastiska bergpass för att komma till Sedona. Staden som är känd för dem röda bergen.
Vi njuter både staden och lunchen för att åter hoppa upp på våra hojar till en krokig väg. Mättad av intryck kommer vi till Holbrook i Navajo Country. Staden blev grundad 1881, då järnbanan mellan Atlanten och Stilla Havet blev byggd och den har fått sitt namn efter byggets första chefsingenjör.

Staden ligger på den berömda Route 66 och här blir vår natt.

Petrified Forest (305 km)

Dagens första stop är i den spännande nationalpark Petrified Forest, som är känd för sina många träd, som är omkring 225 miljoner år gamla. Det är ett fantastisk syn och man tror inte det är sant, när man ser alla stora trädstammar i regnbågens färger. Petriefied Forest bjuder också på något av USA’s mest bevarade Painted Desert, som är ett otroligt vackert ökenområde, med färgade klippor och ett rikt djurliv.

Vi fortsätter på småvägar mot norr och passerar flera indianreservat. Har vi tur, kommer vi nära vilda Mustang-hästar, som är lika vackra som bilmärket. Vi befinner oss i Navajo-land och här övernattar vi på ett reservat vid Kayenta.

Monument Valley (Utah) (283 km)

Tidigt nästa morgon hoppar vi upp på våra Harleys och dagen bjuder nu på inblick i nutidens indianer. En vardag som absolut inte är lätt för dom idag.

Också idag kan vi se vilda hästar och även åsnor på väg till Monument Valley. När vi ankommer, kommer vi till att se at Monument Valley inte är en hel traditionell dal. Detta är nämligen ett helt unikt landskap som är format erosion genom millioner av år. Sceneriet är mycket speciell här - rödfärgade och fristående klippor, som ligger spriden över landskapet. Området har varit med till en massa westernfilmer och John Wayne har varit på dessa trakter. Allt upplevs absolut bäst på en motorcykel härute!

Vi slutar dagen i Utah, och vi får en övernattning i Moab.

Arches National Park (295 km)

Är du klar till att hoppa upp på din Harley? Idag får du en av MC-resans absolut vackraste sträckningar. Vi kör över berg och in i dalar - utsikten är fantastisk här, och vi kan se otroligt långt ut i horisonten. En mc-sträcka på 80 kilometer, och vi kommer även till att möta kossor på våra småvägar.

Vår MC-tur går genom Arches National Park, och här känns det som om vi får stora röda sandklippor över oss. Vi kör genom et fascinerande landskap med unika klippformationer i orangeröda och gula färger. Parken är en av Utah’s mest populära upplevelser och namnet Arches, kommer av de 2.000 naturskapta sandstensklippsbågar, som är ett helt unikt fenomen som är skapat i områdets barska miljö pga. höga temperaturer och den lilla nederbörd.

Efter en dag fylld av härliga upplevelser, övernattar vi i Torrey.

Bryce Canyon National Park (234 km)

Bakom gröna träd kan vi se röda klippformationer ute i horisonten, när vi närmar oss Bryce Canyon National Park. Här väntar oss ännu ett fascinerande landskap! Vägen genom parken är ca. 30 kilometer lång och tar oss förbi en rad av fantastiska klippor och utsiktspunkter med namn som Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point och Bryce Point.

Gläd dig till att uppleva ett helt unikt landskap! Vi får även massor av tid inne i parken, innan vi kör till vårt hotell, som ligger utanför, Bryce Canyon.

Zion National Park (178 km)

Idag skall vi till Zion National Park. En park som helt klart är ett besök värd tack vare dem färgrika och imponerande klippsidor. I motsättning av flera andra dalar så upplevs Zion från botten, och du kan se fram till en park full av tunnlar, dalar och utmanande vandrastigar.

En transfer kör oss in, helt innerst i parken, som är ett bra ställe för vandraturer. Turer där klipporna smalnar smalare och smalare in och till sist kan man inte komma längre, såvida du vill gå vidare utmed floden. Har du tur, möter du häger som är på fisketur eller kanske ekorrar som är på jakt.

Vi slutar dagen i staden Hurricane, i Utah.

Lake Powell og en halv fridag (Arizona) (265 km)

Idag tar vi en mindre tur till Page. Här kan vi njuta flera vackra landskap undervägs på våra hojar. Utanför Page stannar vi vid Lake Powell, vid Glen Canyon dämningen. En av USA’s största dämning. I Carl Hayden Visitor Center kommer vi till att känna oss väldigt små med denna gigantiska dämning över sjön.

Härefter har vi nu en halv dag ledigt, och ni kan välja att ta det lugnt eller köra en tur i området för att njuta omgivningarna, ex. Antilope Canyon eller Horseshoe Bend. Eller vad sägs om en båttur på sjön Lake Powell?

Vi övernattar i Page.

 

På klippkanten med din Harley i Grand Canyon (304 km)

Grand Canyon är ett underbart naturskapande område. 446 kilometer långt, 25 kilometer bred och upp till 1,6 kilometer djup. Arizona’s berömda dal är skapad av Coloradoflodens ström. För millioner år sedan skar floden sig ner underjorden och ursprungligen har floden legat på samma nivå som klippornas platå. På turen får vi flera fantastiska utsiktspunkter som bl.a. kan användas till ett foto av dig och din Harley på klippkanten med Grand Canyon som bakgrund. Ett foto som helt klart vill imponera dom där hemma som inte är med på mc-resan!

Under dagen är det möjligt att besöka en IMAX-biograf, som visar en underbar film om Grand Canyon. Vi rekommenderar också att ta en helikoptertur över dalen. En tur som helt klart vill imponera dig. Sist på dagen lämnar vi Grand Canyon och kör till hotellet i mysiga Williams på Route 66. Har vi tur och om vi känner för det, kanske vi kan få en av dem lokala matställen till att tända ett bål och göra autentisk cowboymat, som kan njutas till levande musik. Senare är det möjligt att få en drink på den lokala Canyon Club.

 

Route 66 (Nevada) (458 km)

Idag kör vi på den bästa och mest spännande sträcka på Route 66. Vi stoppar på den legendariska Route 66, även kallad The Mother Road, och kör bl.a. till den gamla guldgrävarstaden Oatman, som ligger och göammer sig efter 223 kurvor i det lilla bergpasset. Orten har massor av vilda åsnor, som går fritt omkring och detta är helt speciell och måste bara upplevas.

Vi stannar även i staden Seligman och vid den legendariska Hackberry General Store, som är en tidigare tank och diner, som idag är ett historisk vittne till en försvunnen tid. Vi njuter vår lunch här och kör ner i dalen till Coloradofloden och styr nu våra hojar mot Las Vegas och får en övernattning här.

Upplevelser i Las Vegas

Dagen skall njutas i den fantastiska storstaden Las Vegas. Här är allt! Det är möjlighet för att vi tar oss ut till en stor outlet-affärscenter, som ligger nära Las Vegas. Här kan du shoppa lyxvaror till bra priser och här hittar du även mysiga matställen. Man kan också välja att slappna av vid poolen på hotellet med några färgrika drinks eller ta en tur ut på The Strip för att här uppleva storstaden.

Las Vegas är även känd för Staden som aldrig sover. Därför är det en idé att ta ut och uppleva denna fascinerande stad på när håll också på kvällen. Här hittar man alla möjliga upplevelser - allt från nöjen, underhållning, gastronomi och ett hav av kasino.

Avgång från Las Vegas

Vi packar våra väskor och hemresa mot Danmark och Sverige går igång. Med oss hem har vi väskorna fulla av härliga upplevelser och minnen efter en fantastisks MC-resa.

Ankomst till Danmark eller Sverige

En tur över Atlanthavet landar vi åter igen på dansk eller svensk jord.

Karta

Vis på kort

Bilder

Om prisen

i pris ingår

 • Flyg Danmark eller Sverige – Los Angeles
 • Flyg Las Vegas – Danmark eller Sverige
 • Dansk reseledare

 • All transport enligt programmet

 • 15 övernattningar på bra hotell med pool
 • Frukost på dem flesta hotell
 • Följe- & servicebil under MC-turen
 • Motorcykelhyra
 • Fria kilometer på motorcyklen
 • Försäkring på motorcyklen
 • Utlån av hjälm
 • Utflykt i Los Angeles
 • Utflykt i Las Vegas
 • Dansk beskrivning av resan
 • Skatt och avgifter 

i pris ingår inte

 • Enkelrumstillägg 8.700 DKK
 • Bensin
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd - kontakta FDM travel
 • Rådgivning och expeditionsavgift, 295 DKK pr. person
 • Entréer och utflykter som inte är nämt under rubrik ”I pris ingår”
 • All mat och dricka utöver frukosten som är inkl. på hotell
 • Övrigt som inte är under rubrik ”I pris ingår”

 

Om resan

Antal dagar
17 dagar

Antal resande
Det krävs minimum 14 motorcykelchaufförer för att turen kan gennomföras

Transport
Turen är på Harley-Davidson

Om MC-resan
MC-turen är ca. 4.000 kilometer lång och vi kör mest på mindre vägar.
Klimatet är behagligt och motorcykel vänligt.

 

 

 

extra upplevelser

Det är möjligt att köpa extra upplevelser lokalt.
Bl.a. biljetter till Universal Studios i Los Angeles och ett show i Las Vegas.

 

 

Datum och bokning

Afrejsedatoer

- (Udsolgt)
37.990 DKK
-
OBS: 2025 rejsen er på 16 dage
38.990 DKK

2024: Pris for passager er 28.990 DKK
2025: Pris for passager er 29.990 DKK