Florida runt - med Daytona Bikeweek

13 DAGARS MOTORCYKELRESA I FLORIDA MED DANSK RESLEDARE

Florida, även kallad ”Solskensstaten”, är med sitt perfekta väder och sina härliga kuster, en av USA’s mest eftertraktade stater.
På denna MC-tur upplever du det bästa av Florida!
Här är fantastiska MC sträckningar, kuster och några av värdens största nöjesparker. Ta på dig dina MC-brillor och gör dig klar till en solrik motorcykelresa!

Under våra 13 dagars MC resa, har vi skräddarsytt några av Floridas största upplevelser för dig. Du får även möjlighet för vattenskotersafari vid Key West, airboat tur på Everglades sump och självklart skall vi köra på våra hojar över den legendariska Overseas Highway, till Key West. Vi har skräddarsytt 1.800 kilometer härlig motorcykelresa till dig, och vi skall även uppleva 2 dagar på  USA’s största bikerträff, Daytona Bike Week.

Från 26.990 DKK
Pris är per chaufför i dubbelrum, inkl. motorcykelhyra, flyg, alla hotell, utflykter enligt programmet och dansk reseledare.

FDM TRAVEL OCH MC-USA

 • FDM travel har tagit över på MC-USA och kan vi kan nu erbjuda unika motorcykelresor med dansk reseledare.

 

 • Sedan 2010 har MC-USA skräddarsytt motorcykelresor till danskar och svenskar - och detta vill vi fortsätta med.

Har du frågor till turen, sitter vi klara till att hjälpa dig:

kontakTA OSS

Dag för dag

Daytona Bikeweek

Efter frukosten håller vi ett informationsmöte och här får du alla praktisk genomgång för alla dagar. Efter informationen körs vi vidare i en buss.

Äventyret börjar och vi kör till Daytona Beach för att uppleva världens största biker fest, Daytona Bikeweek. Ett världskänt MC event som avhålls varje år i mars månad i 10 dagar. En fest som lockar en ½ miljon biker och andra gäster till sig och här kan allt upplevas -bland annat motorcykellopp och konserter.

 

Upplevelser i Orlando

Idag är det möjlighet för att slappna av vid poolen, uppleva Orlando på egen hand eller ta med till det världskända, Universal Studios och Island of Adventure - valet är helt ditt! Utöver att dessa 2 nöjesparker är något av Orlando’s mest kända besöksmål, är dessa också på topp 7 över världens mest kända nöjesparker. Här väntar en riktigt rolig dag med massor av upplevelser och adrenalinkick!

Dagen kan ex. avslutas med en middag på världens största Hard Rock Café eller på en av dom andra mysiga ställen som ligger på, The City Walk, i Universal Studios.

Harley-dag och Daytona Bikeweek (93 km)

Idag börjar dagen med att vi äntligen skall hämta våra Harley-Davidson och efter vi har fått hojarna hoppar vi upp och kör ännu en gång till Daytona Beach och Daytona Bike Week. Vi skall också förbi den berömda pier på Daytona Beach och vi skall även besöka några biker-butiker och barer på Main Street.

Vi är på Daytona Bike Week i några timar och skall även besöka Florida´s största Harley-Davidson butik.
Självklart kör vi också, The Loop, som är en fantastisk MC-tur som bjuder på 35 km frihetskänsla, sol, vackra landskap och härliga kurvor.

Vi tar övernattar i Edgewater, söder om Daytona, vid Atlanten.

Cocoa Beach och Kennedy Space Center (235 km)

Idag kör vi till Kennedy Space Center och här får möjlighet för att komma på en spännande sightseeing för att se några pensionerade rymdfärjor.
På Kennedy Space Center skickar NASA flest rymdraketer och rymdfärjor ut i rymden och centret ligger mitt i ett stort fågel- och vildreservat, med Atlanten som närmaste granne.

Härefter kör vi söderut, utmed kusten och Atlanten.

Miami Beach (183 km)

MC-turen fortsätter till Miami, på småvägar utmed kusten och vi passerar, West Palm Beach och Fort Lauderdale och här får vi underbar utsikt på våra hojar.

Miami Beach, bjuder på breda stränder och höga palmer, pastellfärgade byggningar, massor av neonskyltar och ett nattliv med dunkande rytmer och en massa färgrika drinks.

Vi övernattar i Coral Gables, ca. ½ timmes körning söder, från den legendariska gatan Ocean Drive, i Miami Beach. En gata som har många fina art deco byggningar.

Key West - 42 broar väntar på oss (244 km)

Idag väntar det oss en fantastisk hojsträcka, till USA´s sydligaste punkt, Key West. Turen går på Overseas Highway över The Keys och detta är en av USA´s mest imponerade vägsträckningar. Här kommer vi över 42 broar på ca. 200 kilometers sträcka, som ger oss en fantastisk utsikt över alla öar. Vi har god tid till att njuta broarna och utsikterna och du vill helt säkert uppleva pelikaner när du sitter på din Harley.

Overseas Highway, blev bygd som tågbana från Miami till Key West av oljemilliardären Henry Flagler.
En orkan stoppade byggäventyret och man valde istället att bygga en vägsträcka på toppen av dom resterande broar och allt var färdigt i 1938.

Våra nästa dagars nätter får vi i härliga Key West.

Karibisk stämning i Key West

Möjligheterna för fantastiska upplevelser här i Key West är många. Om man känner för det arrangerar vi gärna vattenskotersafari runt om Key West, via Mexikanska Golfen och Atlanten. Detta är en tur vi varmt rekommenderar alla att prova för här får man möjlighet för att uppleva det kristallklara havet på nära håll och här är även massor av badmöjligheter.

Resten av dagen är anpassad till få upplevelser på egen hand. Besök gärna Hemingways hem, njut idylliska stränder eller gå en tur på Duval Street, den fina gatan med massor av butiker eller bara gå runt och njut den fantastiska karibiska stämning som Key West bjuder på.

Overseas Highway (238 km)

Vi lämnar Key West och kör åter över The Keys vackra öar och denna gång stoppar vi under vägen, bl.a. vill det bli möjligheter för att se delfiner.

Våran natt får vi härefter vid ingången till Everlades. Ett område som skall utforskas imorgon.

Everglades National Park (145 km)

Idag styr vi våra Harleys in i Everglades National Park, som har ett unikt djurliv, både krokodiler och alligatorer. Andra djurliv i Everglades som man kan stötta på, är utter, manatee, sköldpaddor och den sällsynta Florida-panter.

Vi får möjlighet för att komma ut i sumpmarken i susande fart med en airboat, för att här komma nära det fantastiska djurliv.
Härefter kör vi mot den Mexikanska Golf och får oss en natt i Naples.

Naples - Cape Coral - Orlando (316 km)

Vi hoppar upp på våra Harleys och styr nu mot Cape Coral, som bland annat är känd för sina 355 årliga soldagar. Staden ligger nära Fort Myers, som har 640 kilometer kanaler. Denna stad är världens längsta kanalsystem och stort sett alla hus ligger utmed vattnet.

Efter lunch går turen mot Orlando, och det är här våra Harley’s skall lämnas retur.

Avgång Orlando

Vi packar våra väskor och hemresa mot Danmark och Sverige går igång. Med oss hem har vi väskorna fulla av härliga upplevelser och minnen, efter en fantastisks MC-resa.

 

Ankomst till Danmark eller Sverige

Efter flygresan över Atlanten landar vi åter på dansk eller svensk jord.

Karta

Klicka på kartan

Bilder

Om prisen

I pris ingår

 • Flyg Danmark eller Sverige - Orlando
 • Flyg Orlando – Danmark eller Sverige
 • Dansk reseledare

 • All transport enligt programmet

 • 11 övernattningar på bra hotell med pool
 • Frukost på dem flesta hotell
 • Följe- & servicebil under MC-turen
 • Motorcykelhyra
 • Fria kilometer på motorcyklen
 • Försäkring på motorcyklen
 • Utlån av hjälm (om du inte föredrar att ha din egen hjälm med)
 • 2 dagar på Daytona Bikeweek
 • Dansk resebeskrivning
 • Skatt och avgifter

I pris ingår inte

 • Enkelrumstillägg, 6.000 DKK
 • Bensin
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd - kontakta FDM travel
 • Rådgivnings- och expeditionsavgift, 295 DKK per person
 • Entréer och utflykter som inte är nämt under rubrik ”I pris ingår”.
 • All mat och dricka utöver frukosten som är inkl. på hotell
 • Övrigt som inte är under rubrik ”I pris ingår”

 

Om resan

Antal dagar
13 dagar

Antal resande
Det krävs minimum 14 motorcykelchaufförer för att turen kan gennomföras

Transport
Turen är på Harley-Davidson

Om MC-resan
MC-turen är ca. 1.800 kilometer lång och Florida bjuder på et varmt klimat och solens strålar gör denna tur mycket vacker. 

 

 

 

Datum och bokning

avresedatum

-
28.990 DKK

2025: Pris for passager er 22.990 DKK