Highway 1 - Kalifornien

17 dagars motorcykelresa på highway 1 med dansk reseledare

Highway 1, även kallad, The Pacific Coastal Highway, är en av världens vackraste turer. Med Kaliforniens klipplandskap på den ena sida och Stilla Havet på den andra sidan, är detta en av våra största favorit MC-resor i USA. Och självklart upplevs denna tur bäst på en Harley-Davidson!

Vi tager dig med på en 17 dagars MC-resa, med Las Vegas, Yosemite National Park, Golden Bridge, storstadsstämning i San Francisco och Los Angeles samt med fantastiska naturupplevelser i flera andra Nationalparker. Bland annat kommer vi förbi gigantiska Redwood träd. Vi har skräddarsytt denna resa och handplockat våra favoritupplevelser som ger oss en 3.400 kilometer fantastisk MC-tur.

Från 38.990 DKK
Pris är per chaufför i dubbelrum, inkl. motorcykelhyra, flyg, alla hotell, utflykter enligt programmet och dansk reseledare.

FDM TRAVEL OCH MC-USA

 • FDM travel har tagit över på MC-USA och vi kan nu erbjuda unika motorcykelresor med dansk reseledare.

 

 • Sedan 2010 har MC-USA skräddarsytt motorcykelresor till danskar och svenskar -och detta vill vi fortsätta med.

Har du frågor till turen, sitter vi klara till att hjälpa dig: 

kontakTA OSS

Dag för dag

Upplevelser i Las Vegas

Efter frukosten håller vi ett informationsmöte och här får du alla praktisk genomgång för alla dagar. Senare tar vi ut till en stor outlet-affärscenter, som ligger nära Las Vegas. Här kan du shoppa lyxvaror till bra priser och här hittar du även mysiga matställen. Man kan också välja att slappna av vid poolen på hotellet med några färgrika drinks eller ta en tur ut på, The Strip, för att här uppleva storstaden.

Las Vegas är även känd för, Staden som aldrig sover. Därför är det en idé att ta ut och uppleva denna fascinerande stad på när håll också på kvällen. Här hittar man alla möjliga upplevelser - allt från nöjen, underhållning, gastronomi och ett hav av kasino.

Death Valley (Kalifornien) (475 km)

Idag kommer det stora ögonblick äntligen! Vi skall hämta våra Harleys, så vi stiger tidigt upp för att komma igång på vår dröm MC-resa i Nevada och Kalifornien. Härifrån kör vi direkt ut till upplevelser och skall idag kryssa, Death Valley, som blir vårt första stop. Med 86 meter under havets yta, är detta USA’s lägsta punkt och här gror ca. 900 olika ökenväxter och 21 av sorterna finns endast här ute. Under sommarmånaderna är temperaturen omkring 47 grader, så här är riktigt varmt i Death Valley. Så kom ihåg vatten och solkräm, när vi skall ut och uppleva denna unika natur i nationalparken!

Vi övernattar ikväll vid, Ridgecrest.

Sequioa National Park (413 km)

Efter frukosten börjar vi dagens första MCsträcka, som tar oss förbi vackra, Lake Isabella. Härifrån går turen vidare till, Sequoia National Park. Vi kommer till att uppleva världens största träd, mätt i densitet, nämligen dem berömda Aequoia träden. Det mest berömda träd här i parken är, General Sherman, som har en omkrets av 31 meter, en höjd på 84 meter, väger ca. 1.200 tons och är över 2.300 år gammal.

Det väntar oss en vacker dag med utsikter och kurviga vägar genom det fantastiska landskapet.
Vi slutar dagen i, Dinbuda, söder om Fresno och det är här vi får våran natt.

Kings Canyon (342 km)

Idag väntar ännu en vacker dag och vår hojdag tar oss nu ut på småvägar till, Kings Canyon, som ligger i förlängning av, Sequoia National Park. Här möts vi med imponerande klippväggar och det är här, Kings River rinner och ger ett fascinerande färgspel.

Denna djupa dal har ett imponerande syn, brusande floder, vattenfall, frodiga områden och råa klippor. Det är också här vi hittar Sequia träd och vi skall förbi jätten, General Grant, som är världens största träd. General Grant Tree, kallas även för, The Nation’s Christmas Tree. Efter en MC-runda runt i Nationalparkerna fortsätter vi på småvägar och vi styr hojarna mot höjdpunkten, Yosemite Nationalpark.

I natt övernattar vi söder om i Yosemite National Park.

Yosemite National Park (360 km)

En av USA’s vackraste nationalparker väntar på oss, nämligen Yosemite National Park. Detta är Kaliforniens mest populära nationalpark. Vi kör en runda i parken och om tiden tillåter kan vi köra till Glacier Point, som ligger 975 meter över botten av Yosemite Valley och har en höjd på 2.200 meter. Härifrån Glacier Point har du en fantastisk utsikt över hela dalen!

I natt sover vi nära Lake Tahoe i staden, South Lake Tahoe.

Lake Tahoe (342 km)

Vi börjar dagen med en MC-sträcka utmed den vackra, Lake Tahoe. Sjön ligger nästan i 1.900 meters höjd och ligger mellan Sierra Nevada och Carson Range bergen. Lake Tahoe, har ett djup på 500 meter och sjön fryser aldrig om vintern och den blir hellre inte speciellt varm om sommaren. Sjön är omringad av dramatiska berg, stora skogar, mysiga städer och har en underbar bergsluft.

Vi kör runt om sjön på California Highway 89 och sist på dagen fortsätter vi norrut mot Highway 1. Dagen slutar i Red Bluff och det är här vi får oss en natt.

Redwood National Park (323 km)

Idag kör vi på små kurviga hojvägar över, Highway 101, som är en sträcka innan Highway 1. Vi har valt att ta er med på Highway 1, från norr till söder. Detta är absolut den vackraste riktning med underbar utsikt över Stilla Havet.

Igen kommer vi genom en spännande nationalpark, nämligen Redwood National Park. Gigantiska Redwood träd står som levande höghus. Några är över 100 meter höga och vi kommer till att känna oss väldigt små här. Vi känner ett par småvägar i parken, som gör att hela upplevelsen blir ett extra minne!

I natt övernattar vi i Garberville.

Mot San Francisco (392 km)

Idag får vi en hel hojdag på Highway 1. Vägen är nog världens vackraste motorcykelsträcka. Vi kör utmed Stilla Havets kust och njuter den fantastiska utsikt. Vi slutar dagen med att köra över Golden Gate Bridge och får oss en natt söder om San Francisco.

Upplevelser i San Francisco

I San Francisco har vi en vilodag och vi rekommenderar att vi håller en paus från motorcyklarnas styre och tillsammans hyr vi en buss för att uppleva storstaden San Francisco. Vi har möjlighet för att förboka biljetter, till er som har lust att besöka det kända Alcatraz fängelse, som ligger i San Francisco Bay. I Alcatraz satt några av USA’s hårdaste och bevakade kriminella fångar i åren 1934 till 1963 och det var John F. Kennedy som stängde fängslet. I alla åren hette det sig att fängslet var omöjligt att rymma ifrån, dock lyckades det 3 fångar att fly i 1962.

Resten av dagen kan staden upplevas på egen hand. Gå gärna en tur i Union Square. Här ligger affärer och restauranger sida om sida. Eller besök Chinatown, som har en av dom största kinesiska enklav utanför Asien. Här kan du bl.a. köpa kinesiska delikatesser. Gå även gärna förbi Fisherman’s Wharf på Pier 39. Här kan du se storstadens sjölejon bada sig i turisternas kamerablixtar.

Big Sur (350 km)

Vi lägger nu San Francisco bakom oss och fortsätter vår MC-resa på Highway 1. Idag kör vi på dem mest kända delen, bl.a. Big Sur, som råder över 140 kilometer lång kuststräckning. En sträcka som börjar söder om Carmel och fortsätter till Hearst Castle. Vi kryssar den ikoniska Bixby Creek Bridge och passerar även utsiktspunktet Million Dollar View vid Ragged Point, och till sist ankommer vi till vårt hotell vid San Simeon.

Detta är nog en av dem mest fantastiska sträckningar på vår MC-tur, så bara njut friheten på din hoj och hela denna upplevelse!

Hearst Castle och Solvang (173 km)

Idag skall vi besöka Hearst Castle, som är ett enormt slott med en fantastisk utsikt över Stilla Havet. Slottet är byggd i 1919 av tidningskungen William Hearst och har hela 144 rum. William Hearst tjänade sina pengar på att uppköpa och utveckla tidningar och hans tanke med slottet var att den skulle leda hans tankar till en bergsby i Medelhavet. Hearst Castle var i 20- och 30-talet stället där eliten för amerikansk politik och kultur träffades till fester och middagssällskap. Har du lust till att se Hearst Castle, förbeställer vi gärna biljetter!

Härefter tar vi en liten omväg och kör till den danska idyllen Solvang. Här hittar vi en kopia av Den lilla havsfru, Det runda torn och även ett H.C. Andersen-museum.
Staden är mera en turistattraktion en något annat, men den bjuder på ett roligt besök och det är därför värt att stanna här för natten och tänk - här kan vi få ”danskt smörrebröd”.

Pacific Coastal Highway (222 km)

Efter frukosten hoppar vi åter upp på hojarna och styr igen mot Highway 1 och denna gång pekar vi våra styren mot Los Angeles. Vi njuter den sista biten på Pacific Coastal Highway, som är en otroligt vacker tur hela vägen in till själva Los Angeles. På turen kommer vi förbi flera kända stränder.

När vi kommer till Los Angeles, lämmar vi våra trofasta Harleys för denna MC-resa. Vi tar på vårt hotell och beställer en pizza och får oss en kall öl. Utan tvekan får vi en mysig kväll och har mycket att prata om efter våra många MC upplevelser, vi har fått på resan.

Upplevelser i Los Angeles

Idag kan du uppleva Los Angeles på egen hand. Vi rekommenderar en tur i filmens världen med ett besök i Universal Studios. Underhållning och nöjen är nyckelorden i denna kända filmnöjespark i Los Angeles. Är du fan av The Simpsons? Så besök gärna Springfeild. Eller varför inte ta en hamburgare hos Krusty Burger eller besök Moe’s krog.

Du kan också ta en tur till Hollywood Boulevard. Här kan du uppleva Walk of Fame och se alla fina kändisstjärnor på gatans trottoar. Möjligheterna för att uppleva något spännandende här i storstaden är många!

Runt i Los Angeles

Vi har hyrt transport för oss idag och nu skall vi ut och uppleva en massa i Los Angeles. Vi körs ut till Hollywood, stjärnornas stadsdel i Los Angeles. Vi kommer även förbi Dolby Theater, här Oscar-statyerna blir utdelat varje år, och vi kommer även till att skymta det berömda Hollywood-skylt på avstånd.

Vi kommer även forbi Santa Monica Pier, og dagen avslutar vi med en tur på Venice Beach. Här är alltid en härlig stämning utmed stranden, och du kommer även till att hitta mysiga lokala handelsbodar härute, så du hinner att handla det sista med dig hem. Lunchen får vi på Bubba Shrimp Co, en restaurant vid Stilla Havet och som är byggd efter filmtemat Forrest Gump.

Avgång från Los Angeles

Vi packar våra väskor och hemresa mot Danmark och Sverige går igång. Med oss hem har vi väskorna fulla av härliga upplevelser och minnen efter en fantastisks MC-resa.

Ankomst till Danmark eller Sverige

Efter turen över Atlanten landar vi åter på dansk eller svensk jord.

Karta

Klicka på kartan

Bilder

Se videor från Highway 1

Se filmen
Paus längs Kaliforniens kust
På motorcykel langs kysten på Highway 1, Californien i USA
Se filmen
Vägsträcka i Kalifornien
På motorcykel gennem Yosemite Nationalpark, Californien i USA
Se filmen
Redwoods i Kalifornien
Motorcykler gennem Redwood State Park - Californien
Se filmen
Tioga Pass i Kalifornien 1
Tioga Road i Californien
Se filmen
Tioga Pass i Kalifornien 2
Tioga Pass i Californien
Se filmen
På väg genom öknen
Motorcyklister på Route 66, USA

Om prisen

I pris ingår

 • Flyg Danmark eller Sverige – Las Vegas
 • Flyg Los Angeles – Danmark eller Sverige
 • Dansk reseledare
 • All transport enligt programmet
 • 15 övernattningar på bra hotell med pool
 • Frukost på dem flesta hotell
 • Följe- & servicebil under MC-turen
 • Motorcykelhyra
 • Fria kilometer på motorcyklen
 • Försäkring på motorcyklen
 • Utlån av hjälm (om du inte föredrar att ha din egen hjälm med)
 • Utflykt i Las Vegas
 • Utflykt i Los Angeles
 • Dansk resebeskrivning
 • Skatt och avgifter

I pris ingår inte

 • Enkelrumstillägg, 9.800 DKK
 • Bensin
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd - kontakta FDM travel
 • Rådgivnings- och expeditionsavgift, 295 DKK per person
 • Entréer och utflykter som inte är nämt under rubrik ”I pris ingår”.
 • All mat och dricka utöver frukosten som är inkl. på hotell
 • Övrigt som inte är under rubrik ”I pris ingår”

 

Om resan


Antal resande
Det krävs minimum 14 motorcykelchaufförer för att turen kan gennomföras

Transport
Turen är på Harley-Davidson

Om MC-resan
MC-turen är ca. 3.600 kilometer lång och har en del kurviga vägar, som gör att den är lite mera utmanande än våra andra MC-resor. Vi väljer som regel alltid småvägar när det är möjligt.

 

 

 

extra upplevelser

Det är möjligt att köpa extra upplevelser lokalt. Bl.a. biljetter till Alcatraz-fängslet i San Francisco och Universal Studios i Los Angeles. 

 

 

Datum och bokning

avresedatum

- (sold out)
37.990 DKK
-
OBS: 2025 rejsen er på 16 dage
38.990 DKK

2024: Pris for passager er 27.990 DKK
2025: Pris for passager er 29.990 DKK