Kust til kust - den ultimata resan

Dag för dag

Daytona Beach

Vi börjar dagen tidigt med turens första upplevelser - en heldagstur till Daytona Beach. Det är här du hittar Daytona Bike Week, varje år, i mars månad. Vi skall självklart på Daytona Beach, doppa fötterna eller kanske hoppar vi i havet, det är i alla fall här ”Coast to Coast”-äventyret börjar.

Vi besöker också världens största Harley-Davidson-återförsäljare, som ligger i ett område med massor av andra MC-butiker, så vem vet, kanske får du gjort dig en bra handel här! Senare på dagen tar vi oss en tur förbi Main Street, som är känd för flera biker-barer.

Upplevelsedag i Orlando

Idag är det möjligt att slappna av vid poolen eller uppleva Orlando på egen hand, eller varför inte ta med till det världskända Universal Studios och Island of Adventure -valet är helt ditt. Utöver att dessa 2 nöjesparker är något av Orlando’s mest kända besöksmål är dessa också på topp 7 över världens mest kända nöjesparker. Här väntar en riktigt rolig dag med massor av upplevelser och adrenalinkick.

Dagen kan ex. avslutas med en middag på världens största Hard Rock Café eller på en av dom andra mysiga ställen som ligger på The City Walk i Universal Studios.

Hämtar motorcyklar och Gainesville (235 km)

Vi börjar åter dagen tidigt och dagen vi alla har väntat på har äntligen kommit. Vi skall nu hämta våra Harley-Davidson - vår bästa följevän i nästa par veckor.

Vid middagstid förväntar vi att vi är färdiga för att vara körklara på det härliga MC-äventyr! Vi börjar turen med att köra igenom det frodiga Florida och sist på dagen ankommer till vårt hotell i Gainsville.

Wakulla Springs och Destin (590 km)

Tidigt på morgonen lämnar vi Gainsville och kör norrut genom Florida. Vi besöker det fantastiska Wakulla Springs, även kallad ”ungdomens källa”, som är ett av världens största och djupaste färskvattenskälla. Området bjuder på en enastående möjlighet för att uppleva hur orörd och naturlig Florida kan vara.

Härefter kör vi förbi Apalachicola National Forest och kör utmed kritvita stränder vid den Mexikanska Golfen. Dagens tur slutar i Destin och här bor vi på ett centralt hotell. Staden är känd för sina vackra vita stränder och deras utsökta fiskrestauranger.

New Orleans (450 km)

Idag kör vi genom staterna Alabama och Mississippi, innan vi ankommer till Louisiana. Vi skall bo i New Orleans -staden med färgrika drinks, Mardi Grass, blues och äkta New Orleans jazz. Staden är även känd för sydstatsmysterium, voodoo, plantager och ångbåtar. Här är livemusik, barer och mysiga restauranger och livsglädjen här smittar oss alla.

På kvällen besöker vi den berömda, Bourbon Street, och en massa barer och spelställen väntar på oss.

Upplevelser i New Orleans

Vi har avsatt en hel dag för att uppleva charmerande New Orleans. Gå en tur runt i det franska kvarter, där karakteristika gamla sydstatshus i alla dess färger skapar en fantastisk stämning. Här hittar du härlig blandning av voodooaffärer och hemsökta byggningar med blues och jazz från dem gamla musikklubbar.

Vi kan även ta en tur mera på Bourban Street. Här kan vi shoppa eller ta en tur runt i bohemkvarteret Marigny - detta är ett lite mindre känt kvarter än det franska kvarteret, här hittar vi flera färgrika hus och flera härliga toner av New Orleans-jazz i gatorna.

Möjligheterna är många här och du kan även ta med på en äkta hjulångare på Mississippi River. Vi hjälper gärna med att beställa plats till er som gärna vill med. Eller varför inte ta med på en tur med i New Orleans gamla och charmerande spårvagnar.

Airboat i sumpområderna och Avery Island

Innan rusningstrafiken börjar, kör vi tidigt ut av New Orleans och kör härefter vidare utmed sumpmarkerna.
Vi får möjlighet för att hoppa på en airboat, så vi kan susa ut för att se på djur- och växtlivet. Förhoppningsvis ser vi några alligatorer som är i området.

Vi skall också besöka vackra Avery Island, där världens endaste Tabasco fabrik ligger. Den klassiska sås som vi alla känner. Stället är familj ägande och har en fantastisk historia som vi kommer till att höra mera om.

Vi sluttar dagen i Sulphur och övernattar här.

 

Ankomst till Texas (271 km)

Idag kör vi utmed den Mexikanska Golf och kryssar in i olje- och lantbruksstaten Texas.

Efter sejlturen kører vi videre mod vores hotel som ligger i Alvin. Vi skall segla över det lilla sundet från Port Boivar till halvön Galveston. Har vi tur kan vi se delfiner under segelturen.

San Antonio (398 km)

Turen går tvärs över Texas, och vi övernattar i staden San Antonio. Staden är en multikulturell storstad, där det mexikanska inflytande har satt sina spor i det färgrika Square Market, som erbjuder på massor av mat.

Här är det möjlighet för att se The Alamo - en katolsk missionsstation, som 1836 blev belägrad av 5.000 mexikanare. Här utspelades ett uppror i kampen om landet och de ca. 180 texanare som försvarade, dödades av mexikanska styrkor och den gamla byggningen står här fortfarande.

På kvällen får vi en krokig promenad utmed San Antonio River och får oss en mysig middag på The River Walk.

 

Judge Roy Bean's Saloon och Pecos River (575 km)

Vi fortsätter genom Texas och besöker bland annat Jodge Roy Beans’ berömda och populära saloon. Den speciella ägare var känd för att hålla rättegångar i sin saloon och hängde lagbrytarna om lördagen, därför blev han efter sin död känd för ”Hanging Judge”, pga. dom domare han hade utdelat.

Vi kryssar även floden Pecos. Här har vi hittat en helt unik utsiktspunkt som bara vi kan skryta om!

 

Texas och El Paso (337 km)

Idag har vi en spännande MC-dag framför oss och genom Texas. Vi kör bl.a. utmed gränsstängslet till Mexico och på dagen vill helt klar möta gränskontroll, som gör ett stort arbete för att hålla narkotika ute av landet och här måste vi ha passet på oss och inte låta detta ligga i bagagen.

Vi slutar dagen tillbaka i gränsstaden El Paso, och här skall vi besöka en av USA’s största Harley-Davidson-affär. El Paso är känd som ”passet” till Mexico och är det närmsta man kan komma på gränslandet mot söder. Är det stämning för det, vill vi försöka att fixa kvällsmat på Texas Roadhouse. En äkta Steak House som har en fantastisk atmosfär.

Tombstone (New Mexico-Arizona) (456 km)

Idag går turen genom New Mexico och vidare in i Arizona. Detta blir en av dom längsta körsträcka på hela MC-resan. Men slutdestinationen är allt värd! Nämligen cowboystaden Tombstone. Staden som Doc Holliday och Wyatt Earp fik deras berömda revolverduell mot Clanton bröderna i 1894. Här är en autentisk cowboystämning med trätrottoarer och saloons som i gamla dagar - det är nästan som att hoppa in i en film.

Ett besök på Longhorn Saloon eller Big Nose Kate’s Saloon är en topp upplevelse, och turen på den lokala kyrkogården är också helt speciell.

I natt bor vi i Sierra Vista.

 

Vackra landskaper gennom Arizona (348 km)

Vi kör mot Sierra Vista och vidare in i Arizona’s fantastiska landskap. Här kan vi njuta den underbara naturen och Arizona är absolut en perfekt stat för motorcykel. Här är landskapet så unikt varierad med gold öken, klippor och gröna berg.

Vi slutar dagen i Buckeye.

Tonto National Forest - Sedona - Williams/Route 66 (349 km)

MC-turen fortsätter vi från Buckey och kör härifrån norrut genom Arizona, och vi njuter en fantastiskt natur. Vi kör genom Tonto National Forest, och här möts vi av dem populära stora kaktusar som står med armarna i vädret. Vi besöker även Amerikas äldsta kyrka, som har en spännande kaktusträdgård. Utanför kyrkan kan vi köpa lokala rätter av indianer, och skulle vi inte ha fått värmen, är det nu chans för att vi kan få detta med deras välkryddade rätter - det här är starkt!

Vi fortsätter mot Williams, som är en mysig stad på Route 66. Staden har en 60-talsstämning och här finns massor av barer och livemusik, utsökta matställen och affärer med Route 66-souvenirer. Här i Williams får vi 2 nätter.

Gran Canyon (320 km)

Dagen efter blir en av turens absolut bästa upplevelser, nämligen Grand Canyon. Detta vackra naturskapande område är 446 kilometer långt, 25 kilometer bred och upp till 1,6 kilometer djup. Arizonas berömda dal är skapad av Coloradofloden, som miljoner av år sedan skar sig ned undergrunden - och ursprungligen har floden legat i samma nivå som dalens platå. Under turen följer det ena efter det andra fantastiska motiv, och vi får tid till att ta bilder i Grand Canyon National Park som bakgrund till dig och din hoj på klippkanten.

Under dagen är det möjlighet för att besöka en IMAX-biograf, som visar en fantastisk film om Grand Canyon. Vi rekommenderar alla att ta en helikoptertur över dalen, som ger ett imponerande syn av dalens massiva storlek. Sist på dagen lämnar vi Grand Canyon och kör till hotellet i Williams.

 

Route 66 och Las Vegas (Nevada) (450 km)

Idag kör vi på den absolut bästa och mest spännande sträcka på Route 66. Vi stoppar på den legendariska Route 66, även kallad The mother road, och kör bl.a. till den gamla guldgrävarstaden Oatman, som ligger och gömmer sig i ett bergpass, och det är här vi tar oss en paus och äter lunch. I staden går ett stort bestånd av vilda åsnor fritt omkring och staden är helt speciell och måste bara upplevas.

Vi slutar dagen i Las Vegas.

 

Upplevelser i Las Vegas

Dagen idag skall njutas och här är tid till att uppleva en massa i fantastiska Las Vegas, som bjuder på allt. Här blir möjlighet för att ta ut till en ett stort outlet-affärscenter som ligger i närheten av Las Vegas, som bjuder på shopping av lyxvaror till bra priser och som även har flera mysiga matställen. Man kan även välja att slappna av vid poolen på hotellet med en färgrik drink i handen eller ta en tur ut på gatan The Strip för att här uppleva storstaden.

Las Vegas är även känd för "staden som aldrig sover". Därför är det självklart en idé att ta ut och uppleva allt fascinerande på kvällen också. Här hittar vi en värld av nöjen, underhållning, all världens gastronomi och ett hav av kasino.

 

Los Angeles (Californien) (464 km)

Vi lämnar spelstaden och har nu kursen mot Los Angeles i Kalifornien. Vi gör ett lunchstopp, men annars går turen direkt mot motorcykeluthyrningen, där vi skall lämna våra hojar. Tro oss - efter nästan 3 veckor och ca. 6.000 kilometer kommer man till att älska sin Harley. Efter vi har lämnat våra Harleys, blir vi transporterat till vårt hotel som vi skall bo på dom nästa par nätter.

Resten av kvällen är fri till att uppleva Los Angeles på egen hand.

Upplevelsedag i Los Angeles

Vi har fixat transport och vi körs till Venice Beach. Här är det alltid en härlig stämning utmed stranden. Kanske får du lust till att ta ett kallt dopp, för att skaka av dig alla ”Kust till Kust”.

Vi går härifrån till Santa Monica Pier, som är ett klassisk ställe, och det är också här du hittar Route 66' sista skylt som officiellt avslutar vägen.

Lunchen kan ex göras på Bubba Gump Shrimp Co. En restaurant vid Stilla Havet, som är byggd upp med temat från filmen Forrest Gump.

 

Ankomst till Danmark eller Sverige

En tur över Atlanthavet lander vi åter igen på dansk eller svensk jord.

Karta

Klicka på kartan

Bilder

Om prisen

i pris ingår

 • Flyg Danmark eller Sverige - Orlando
 • Flyg Los Angeles – Danmark eller Sverige
 • Dansk reseledare
 • All transport enligt programmet
 • 20 övernattningar på bra hotell med pool
 • Frukost på dem flesta hotell
 • Följe- & servicebil under MC-turen
 • Motorcykelhyra
 • Fria kilometer på motorcyklen
 • Försäkring på motorcyklen
 • Utlån av hjälm
 • Utflykt i Orlando
 • Utflykt i San Antonio
 • Utflykt i Las Vegas
 • Utflykt i Los Angeles
 • Dansk beskrivning av resan
 • Skatt och avgifter 

i pris ingår inte

 • Enkelrumstillägg 10.500 DKK
 • Bensin
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd - kontakta FDM travel
 • Rådgivning och expeditionsavgift, 295 DKK pr. person
 • Entréer och utflykter som inte är nämt under rubrik ”I pris ingår”
 • All mat och dricka utöver frukosten som är inkl. på hotell
 • Övrigt som inte är under rubrik ”I pris ingår”

 

Om resan

Antal dagar
22 dagar

Antal resande
Det krävs minimum 14 motorcykelchaufförer för att turen kan gennomföras

Transport
Turen är på Harley-Davidson

Om MC-resan
MC-turen är ca. 6000 kilometer lång och ger ett stort inblick i USA. Turen bjuder på både storstadsliv, hav, öken, berg, prärier och ändlösa vägar, som allt ger fantastiska upplevelser.

 

 

 

Extra upplevelser
Det är möjligt att köpa extra upplevelser lokalt. Bl.a. biljetter till Universal Studios i Orlando, segeltur på Mississippi, airboat tur eller ljusshow i Las Vegas.

 

 

Datum och bokning

avresedatum

-
48.990 DKK

2025: Pris for passager er 36.990 DKK.