Sydstaterna - Music & Mountains

15 dagars motorcykelresa i sydstaterna med dansk guide

Denna 15 dagars motorcykelresa, bjuder på något av USA’s vackraste områden. Stora kulturella upplevelser och världens attraktivaste MC-vägar. Turen tar dig med på en resa genom 7 stater i det sydligaste av USA. Här väntar en fantastisk natur, spännande historia, kultur och musik till den störta guldmedalj. Hoppa upp på en Harley och kör mot nya spännande upplevelser där du både kommer till att möta Memphis, Nashville och New Orleans.

Vi har handplockat en rad sydstatsupplevelser på denna unika motorcykelresa och därför är denna MC-resa något helt speciellt. Från smakfull cajun-food, jazz, rock och countrymusik, till legendariska highways som fängslar varje motorcykelchaufför. The Blue Ridge Parkway, The Tail of the Dragon och Great Smokey Mountains - alla upplevelser garanterar underbara naturupplevelser på denna ca. 2.800 kilometer MC-resa.

Från 0 DKK
Pris är per chaufför i dubbelrum, inkl. motorcykelhyra, flyg, alla hotell, utflykter enligt programmet och dansk guide

FDM TRAVEL OCH MC-USA

 • FDM travel har tagit över på MC-USA och vi kan nu erbjuda unika motorcykelresor med dansk reseledare.

 

 • Sedan 2010 har MC-USA skräddarsytt motorcykelresor till danskar och svenskar -och detta vill vi fortsätta med.

Har du frågor till turen, sitter vi klara till att hjälpa dig: 

kontakTA OSS

Dag för dag

Upplevelser i New Orleans

Vi har avsatt en hel dag till att uppleva charmerande New Orleans. Vi rekommenderar en förmiddagstur på Mississippi River, på en äkta hjulångare. Härefter äter vi lunch på ett mysigt matställe i det franska kvarter.

Gå gärna en tur runt i det franska kvarter. Här hittar du karakteristika gamla sydstatshus i alla dess färger som allt skapar en fantastisk stämning. Du hittar även en härlig blandning av voodooaffärer och hemsökta byggningar. På The French Market, kan du handla allt, från lokalt konsthantverk, handgjorda smycken eller kanske en ny t-shirt.

Självklart skall ni också med på världenskända, Bourbon Street. Här är det flera möjligheter för att njuta folklivet och höra blues och jazz från gamla musikklubbar. Vi kan även ta en tur runt i bohemkvarteret Marigny - detta är ett lite mindre känt kvarter, än det franska kvarteret, men här ser vi flera färgrika hus och flera härliga toner av New Orleans jazz kan njutas i gatorna. Eller varför inte, ta en tur med runt i New Orleans gamla, charmerande spårvagnar - möjligheterna är många.

Vicksburg

När vi har packat våra trofasta följevänner, våra Harley-Davidson, börjar vår unika MC-resa äntligen! Dagens tur, går från New Orleans till Vicksburg och vi börjar direkt med en fantastisk upplevelse. Nämligen sträckan på Lake Pontchartrain Causeway. Detta är världens längsta bro över vatten. I allt är denna bro 34,5 kilometer asfalt och med över 9.000 bropålar - gläd dig till denna utsikt!

Vi kör ut av Louisiana och vidare in i Mississippi’s småmysiga vägar och slutar i den historiska Vicksburg. Staden spelade en viktig roll under den amerikanska borgkrig. Maj 1863 omringas staden av general Ulysses S. Grant och hans armé. Efter många och svåra slag övergav dem sig den 4. Juli och förlusten var stor för sydstaten.

Memphis

Vi börjar dagen på en tur, på den vackra Highway 61, som följer Mississipii floden. Vägen kallas även för, The River Road.
På turen mot Memphis passerar vi bl.a. stora sydstatshus, med imponerande byggningar som uppfördes under förfluten tid och det är också här slavarna jobbade ute i markerna.

Vi kommer genom en massa mindre städer utmed floden och det är här blues har sitt ursprung och vi kryssar även The Blues Trail. Sist på dagen ankommer vi till Memphis och på kvällen skall vi helt säkert en runda till Beale Street, i den gamla Memphis Downtown. Det är här blues och rock & roll blev född. Här möter vi livemusik med äkta själ!

Upplevelser i Memphis

Dagen är avsedd till att uppleva Memphis. Vi börjar med ett besök på Graceland, här Elvis bodde till hans död i 1977. Varje år färdas 600.000 turister till stadens mest kända gata, 3763 Elvis Presley Boulevard.

Vi besöker även Sun Studio, där Elvis inspelade sin första singel. Andras stora stjärnor som B.B. King, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison, Johnny Cash och Carl Perkins, har även kickstartat deras karriär här.

Sist på dagen är det möjlighet för att få en återförening med Beale Street. Här hittar vi matställen, restauranter och barer. När mörkret kommer vaknar hela kvarteret för alvar och här blir det härligt håll igång.

Nashville

Kursen är nu satt mot Nashville och vi kör på mysiga småvägar i Tennessees´s countryside. Sist på eftermiddagen kommer vi fram till, The Music City, som Nashville också kallas för och staden förtjänar verkligen att kallas för ”Countrymusikens hemstad”.

Nashville är huvudstaden i Tennessee och både Dolly Parton och Johnny Cash har haft gång här i staden. Här kommer vi själv till att möta countrymusik stämningen och ofta är här grattis konserter på huvudgatan, Broadway. Staden bjuder på musik och mysiga restauranter och här serveras även en god fatöl.

Upplevelser i Nashville

Vi bliver en extra dag i Nashville och har tid till ett besök i den gamla Rayman Auditorium, som blev byggd i 1880-talet av affärsmannen och ångbåts kaptenen, Thomas G. Ryman. Genom åren har olika personligheter som W.C. Fields, Katherine Hepburn, Bobe Hope, Mae West och presidenten Theodore Roosevelt, stått på scenen i auditoriet.

Vi har även sightseeing på programmet och vi skall ut och se hur några country stjärnor bor. På kvällen skall vi tillsammans med andra countryidoler till konsert i Grand Ole Opry, som har varit countrymusikens fäste i 90 år. Varje fredag och lördag sänder Grand Ole Opry, liveradio, till miljoner av lyssnare i hela USA.

Lynchburg och Jack Daniels destilleri

Idag fortsätter vår roadtrip söderut och vi skall nu på rundvisning på Jack Daniels destilleri i Lynchburg. Här får vi höra hela historian om Jack Daniels och whiskeyn. Jack Daniels produceras endast härifrån och exporteras till 140 länder.

I destilleriets affär, White Rabbit Bottle Shop, kan du handla din favorit-Jack, men är du på utkik efter Jack Daniels souvenirs, skall du in på Lynchburg Hardware & General Store, som ligger i närheten.

Det kan kännas lite konstigt att Jack Daniels destilleri, faktisk ligger i et ”dry country”, dvs. allt försäljning och servering av sprit är förbjuden.

Vi får en natt i Chattanooga.

Tail of the Dragon, Deals Gap and The Foothills Parkway

Nu går det los och framför oss väntar en rad olika ”once in a liftetime” upplevelser. Dagens MC-tur innehåller några av världens vackraste och mest eftertraktade MC-vägar. Förbered dig på en fantastisk mc-tur!

Vi börjar på Cherohala Skyway, ett namn som stammar från ett sammandrag av Cherokee och Nantahala. Här för vägen oss genom stora skogar. Vägen kostade över 100 millioner dollars att bygga och blev invigd 1996. Sträckan är 69 kilometer och på våra Harleys, flyttar vi oss från 275 meter till 1.650 kilometer över havets yta.

Härefter väntar, Deals Gap som är inledningen till det fantastiska ”Tail of the Dragon”. Här väntar det oss 311 utmanande kurvor, fördelat på 18 kilometer. Vi slutar dagen med härlig MC-tur på The Foothills Parkway. Här kan du se fram till otroligt vackra utsikter över Great Smoky Mountains National Park. Allt i allt går dagen på hojen i fantastiska krokiga vägar, vackra berg och unik natur.

Vi får vår natt i Marryville.

Blue Ridge Parkway och Great Smoky Mountains National Park

Om du trodde det var slut med fantastisk MC-körning, kan du tro om igen… Idag skall vi nämligen ut och köra på, Blue Ridge Parkway. Denna väg är anses för att vara en av USA’s vackraste väg. Här väntar en fantastisk MC-dag, med härliga utsikter, enorma skogsområden, gröna marker och klassiska amerikanska farmar. Vägen sträcker sig 755 kilometer genom North Carolina och Viginia.

Dagens hojdag leder oss även genom Great Smoky Mountains National Park. Här möter vi all världens träsorter, vattenfall, sjöar och bergstoppar. Här är även ett rikt djurliv med bl.a. svart björnar, puma och råddjur. Med sin mystiska blå dimma vilar naturen och detta ger verkligen parken en unik skönhet. Parken är så unik att den är med på UNESCO’s världsarvlista.

Vi övernattar i Asheville.

Charleston

Vi fortsätter vår MC-tur söderut mot staden, Charleston, där vi även skall övernatta. Staden grundades 1670 och här undvek kriget och blev aldrig intagit och har därför bevarat sina vackra, gamla byggningar med historisk stämning. Här kan du lägga märke till dem välbevarade, pastellfärgade hus i vacker sydstats still.

På kvällen går vi en tur i den gamla stadsdelen, med gatstensgator och hästdragna vagnar. I Charleston hittar du även mysiga restauranter med bra ”Southern Food” och barer med livemusik.

Charleston och Savannah

Vi börjar dagen med mera sightseeing i Charleston och nu i förorten, Mt. Pleasant. Här hittar vi sydens mest populära och mest fotograferade plantage, Boone Hall Plantation. Denna plantage har varit med i många filmproduktioner och du vill nog känna igen byggningar, bl.a. från det populära tv-programmet, Nord till Syd eller filmen Rötter. Boone Hall blev grundat 1681 och är därmed en av USA’s äldsta och aktiva plantager. I gammal tid var det bomull som var mest värdefullt men idag är det jordgubbar, tomater och pumpor som dyrkas i plantagen.

Efter Boone Hill, fortsätter vi på små vägar till Savannah, där vi även skall övernatta. Har vi tid och lust, kan vi ta en tur i ortens historiska distrikt. Här hittar vi torg med vackra, victorianska hus, monumentet och gröna områden. Det är också här vi skall ut och äta stora steaks och dricka iskall öl, efter äkta sydstatsmaner.

Orlando och Solskensstaten Florida

Idag går MC-resan söderut, mot Orlando i Florida. Det mesta av dagen kör vi på mindre vägar och kommer nära Atlanten. Efter lunch, ankommer vi på hotellet och det är nu vi även skall lämna våra trofasta vän, din Harley-Davidson.

Resten av eftermiddagen och kvällen kan man uppleva på egen hand i Orlando. Tag ex. på shopping i ett av storstadens stora outlets eller bara mysa vid poolen på hotellet med en kall öl och få en trevlig kväll med gänget för att njuta alla intryck och minnen på eran fantastiska MC-resa.

Ankomst till Danmark eller Sverige

Efter turen över Atlanten, landar vi åter på dansk eller svensk jord.

Karta

Klicka på kartan

Bilder

Om prisen

I pris ingår

 • Flyg Danmark eller Sverige – New Orleans
 • Flyg New Orleans – Danmark eller Sverige
 • Dansk reseledare

 • All transport enligt programmet

 • 13 övernattningar på bra hotell
 • Frukost på dem flesta hotell
 • Följe- & servicebil under MC-turen
 • Motorcykelhyra
 • Fria kilometer på motorcyklen
 • Försäkring på motorcyklen
 • Utlån av hjälm
 • Utflykt i Nashville
 • Dansk resebeskrivning
 • Skatt och avgifter

I pris ingår inte

 • Enkelrumstillägg, 7.000 DKK
 • Bensin
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd - kontakta FDM travel
 • Rådgivnings- och expeditionsavgift, 295 DKK per person
 • Entréer och utflykter som inte är nämt under rubrik ”I pris ingår”.
 • All mat och dricka utöver frukosten som är inkl. på hotell
 • Övrigt som inte är under rubrik ”I pris ingår”

 

Om resan

Antal dagar
15 dagar

Antal resande
Det krävs minimum 14 motorcykelchaufförer för att turen kan gennomföras

Transport
Turen är på Harley-Davidson

Om MC-resan
MC-turen är ca. 2.800 kilometer lång och vi kör på populära mc-vägar kombinerat med historia, kultur, musik och skönaste natur.

 

 

 

extra upplevelser

Det är möjligt att köpa extra upplevelser lokalt.
Bl.a. konsertbiljetter till Grand Ole Opry eller ett besök på Johnny Cash Museum i Nashville. 

 

 

Datum och bokning

avresedatum

2022: Pris for passager er 23.990 DKK
2023: Pris for passager er 24.990 DKK

Kontakta oss